Τα σχόλια στις αναρτήσεις δίνουν κουράγιο στους δασκάλους και στους μαθητές να συνεχίζουν το δημιουργικό τους έργο. Γράψτε και τη δική σας γνώμη πατώντας στο σύνδεσμο των σχολίων, στο τέλος κάθε άρθρου.

Σελίδες

6/2/10

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ Δ' ΤΑΞΗΣ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ 
ΤΗΣ Δ' ΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ
       Η Δ' τάξη του σχολείου μας επισκέφτηκε το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της πόλης μας. Εκεί ξεναγηθήκαμε στους αναδιαμορφωμένους χώρους του μουσείου και στην περιοδική έκθεση. Ας δούμε τι έγραψαν οι μαθητές για την επίσκεψη αυτή: 
       «Στα τέλη Ιανουαρίου επισκεφτήκαμε το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας. Εκεί μας υποδέχτηκαν και αφού μας χώρισαν σε δυο ομάδες ξεκινήσαμε την ξενάγηση. 
     Στις προθήκες είδα πολλά είδη βαλσαμωμένων ζώων όπως λύκο, αρκούδα, αγριογούρουνο, αετούς, φλαμίνγκο, και πολλά άλλα. Τα τελευταία ήταν που μου έκαναν εντύπωση επειδή αγαπούν πολύ τις γαρίδες με αποτέλεσμα όταν τρώνε πολλές να γίνονται τα φτερά τους ροζ. Επίσης μεγάλη εντύπωση μου έκανε ένας πρόγονος των σημερινών ελεφάντων το ‘‘Κρητικό Δεινοθήριο’’. 
Αφού τελειώσαμε την ξενάγηση πήγαμε στον χώρο της περιοδικής έκθεσης που είχε θέμα ‘‘Τα φυτά στην ιστορία της Ευρώπης’’. Εκεί χωριστήκαμε ξανά σε ομάδες και κάθε ομάδα έλυσε κάποιους γρίφους για να ανακαλύψει τη χρησιμότητα των φυτών. 
     Σε ένα άλλο σημείο του μουσείου έχει μια ειδική πλατφόρμα σεισμού. Σ’ αυτή μπορεί κάποιος άνθρωπος να νιώσει πόσο δυνατός είναι ένας σεισμός. Εκεί υπήρχαν τραπέζια και καρέκλες που καθίσαμε για να δούμε ένα βίντεο για το τι πρέπει να κάνουμε όταν γίνεται σεισμός. Ενώ βλέπαμε το βίντεο νιώσαμε πέντε σεισμούς. Μάλιστα οι δυο απ’ αυτούς έχουν γίνει στην πραγματικότητα ο ένας στην Κορέα (7,6 ρίχτερ) και ο άλλος στην Ταϊβάν(6,9 ρίχτερ). 
    Στο μουσείο αυτό μπορεί κάποιος να μάθει πολλά πράγματα για τα ζώα και τη φύση. Αυτός που θα επισκεφτεί το μουσείο θα περάσει ευχάριστα και θα θελήσει να ξαναπάει.» 
   Αξίζει λοιπόν μια βόλτα στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας!
Οι μαθητές του Δ2 
    http://www.nhmc.uoc.gr/

   Εντυπώσεις των παιδιών από την επίσκεψη:

  Ήταν πάρα πολύ ωραία, πέρασα καλά και θα ήθελα να ξαναπάω.
  Γιώργος Τζωρμπατζάκης
  Στο μουσείο πέρασα τέλεια και γι’ αυτό θέλω να ξαναπάω.
  Γιάννης Μελιδόνης
  Ήταν η πιο ωραία εκδρομή που έχω πάει.
  Δημήτρης Τιτάκης

  Στο μουσείο Φυσικης Ιστοριας θα ήθελα να ξαναπάω διότι ήταν υπέροχα.
  Αντωνία Φροσυνάκη

  Αυτή η μέρα θα μου μείνει αξέχαστη.
  Μαρία Σταματάκη

  Πέρασα πάρα πολύ ωραία και θα ήθελα να ξαναπάω με την τάξη μου ή με τους γονείς μου.
  Δουκένη Παπαφλωράτου









 






 


 

0 Σχόλια. Πάτησε εδώ για να γράψεις τη γνώμη σου:

Δημοσίευση σχολίου

Θα μας ευχαριστούσε αν βλέπαμε ποιος σχολιάζει τα άρθρα μας.
Οι μαθητές του 52ου Δημοτικού Σχολείου

(Αν δεν έχετε κάποιο λογαριασμό επιλέξτε Ανώνυμος. Για να φανεί το όνομά σας θα πρέπει να το γράψετε στο σχόλιο)