Τα σχόλια στις αναρτήσεις δίνουν κουράγιο στους δασκάλους και στους μαθητές να συνεχίζουν το δημιουργικό τους έργο. Γράψτε και τη δική σας γνώμη πατώντας στο σύνδεσμο των σχολίων, στο τέλος κάθε άρθρου.

Σελίδες

10/8/10

Υπογραφή της σύμβασης για την ανέγερση του σχολείου μας

05/08/10, Δύο νέες συμβάσεις για σχολικά κτίρια υπέγραψε η κ. Σχοιναράκη


     Δύο νέες συμβάσεις για σχολικά κτίρια υπέγραψε η Νομάρχης Ηρακλείου κ.Βαγγελιώ Σχοιναράκη-Ηλιάκη.
     Πρόκειται για τα έργα: «Διαμόρφωση-Βελτίωση αύλειων χώρων σε σχολικά συγκροτήματα της
α/θμιας και β/θμιας Εκπαίδευσης του Νομού» και «Ανέγερση 52ου Δημοτικού Σχολείου και 2/θέσιου Νηπιαγωγείου Ηρακλείου». Ο προϋπολογισμός των έργων ανέρχεται στα ποσά των 500.000€ και 4.626.470,58€ αντίστοιχα.
     Σκοπός του πρώτου έργου είναι οι εργασίες διαμόρφωσης των αύλειων χώρων (π.χ. πλακοστρώσεις, κατασκευή γηπέδων μπάσκετ-βόλεϊ, πέργολες, παγκάκια, βρύσες, κιγκλιδώματα κ.τ.λ.) στο Δημοτικό Σχολείο Τυλίσσου, στο Δημοτικό Σχολείο Μαράθου, στο Δημοτικό Σχολείο Αυγενικής, στο Μουσικό Σχολείο, στο Γυμνάσιο Αγ. Μύρωνα, στο Δημοτικό Σχολείο Βώρων και στο 19ο-41ο Νηπιαγωγείο και 30ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου. Το δεύτερο έργο προβλέπει την ανέγερση του 52ου Δ.Σ. και 61ου διθέσιου ολοήμερου Νηπιαγωγείου Ηρακλείου σε γήπεδο, με εμβαδό 3.162,76 τ.μ. στην περιοχή "Εσταυρωμένος" του Δήμου Ηρακλείου.
     Η κ. Σχοιναράκη σε δηλώσεις της, τόνισε: «Υπογράψαμε σήμερα δύο συμβάσεις για την κατασκευή σχολείων. Η μια αφορά στο ταλαιπωρημένο δωδεκαθέσιο 52ο δημοτικό σχολείο και το 61ο Νηπιαγωγείο. Είναι ένα έργο που έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, προυπολογισμού περίπου 4.500.000€. Είναι ένα πολύ σημαντικό έργο γιατί το σχολείο αυτό θα αποκτήσει μια καινούργια, σύγχρονη υποδομή, αφού έχουμε εξασφαλίσει και την αυτονομία του σε ότι αφορά την ενέργεια μέσα από ειδική μελέτη που έχει γίνει. Θα είναι το πρώτο σχολείο, μάλιστα, που παραδίδεται στην Κρήτη με τέτοια υποδομή και τέτοια αυτονομία σε ότι αφορά την ενέργεια. Είναι δηλαδή ένα «έξυπνο» σχολείο.
     Παράλληλα, υπογράψαμε μια σύμβαση ύψους περίπου 500.000€ για τη διαμόρφωση περίπου 10 σχολικών αυλών στο νομό σε νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία. Από την αρχή που ξεκινήσαμε –επειδή πιστεύουμε ότι η εκπαιδευτική διαδικασία δε γίνεται μόνο μέσα στην τάξη αλλά στο σύνολο της σχολικής μονάδας και ο ελεύθερος χρόνος των παιδιών θα πρέπει να είναι σε χώρους που θα μπορούν να βγαίνουν για να ανασάνουν προκειμένου να μπουν ξανά με νέες δυνάμεις στο επόμενο μάθημα- εκτιμούμε ότι οι αυλές είναι ένας σημαντικός χώρος που πρέπει να διαμορφωθεί όπως ορίζουν οι σύγχρονες τεχνικές και οι σύγχρονες παιδαγωγικές.
     Καταρτίσαμε λοιπόν, ένα πρόγραμμα διαμόρφωσης σχολικών αυλών από το 2007 που αναλάβαμε, έχουμε παραδώσει μέχρι σήμερα ένα σημαντικό αριθμό σχολικών αυλών, ιδιαίτερα στην ενδοχώρα του Νομού που την έχει περισσότερο ανάγκη από κάθε άλλη περιοχή. Οι χώροι των αυλών των σχολείων αυτών μπορούν να αξιοποιούνται και ως χώροι αθλητικών γεγονότων και δραστηριοτήτων των παιδιών στον ελεύθερο τους χρόνο το απόγευμα αποφεύγοντας τις αρνητικές προκλήσεις της εποχής».

Αναδημοσίευση από το site της Νομαρχίας Ηρακλείου

0 Σχόλια. Πάτησε εδώ για να γράψεις τη γνώμη σου:

Δημοσίευση σχολίου

Θα μας ευχαριστούσε αν βλέπαμε ποιος σχολιάζει τα άρθρα μας.
Οι μαθητές του 52ου Δημοτικού Σχολείου

(Αν δεν έχετε κάποιο λογαριασμό επιλέξτε Ανώνυμος. Για να φανεί το όνομά σας θα πρέπει να το γράψετε στο σχόλιο)