Τα σχόλια στις αναρτήσεις δίνουν κουράγιο στους δασκάλους και στους μαθητές να συνεχίζουν το δημιουργικό τους έργο. Γράψτε και τη δική σας γνώμη πατώντας στο σύνδεσμο των σχολίων, στο τέλος κάθε άρθρου.

Σελίδες

5/9/10

Η Νομάρχης στο οικόπεδο

ΣΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ «ΠΡΑΣΙΝΩΝ» ΚΤΙΡΙΑΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΤΟΥ 52ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΑΙ 61ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ Η κ. ΣΧΟΙΝΑΡΑΚΗ

     Στο 52ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου και το 61ο Νηπιαγωγείο Ηρακλείου, δύο από τα πρώτα βιοκλιματικά σχολικά κτίρια που θα κατασκευαστούν στο νομό, βρέθηκε η Νομάρχης Ηρακλείου κ. Βαγγελιώ Σχοιναράκη – Ηλιάκη. Σκοπός της επίσκεψης της Νομάρχη ήταν να παρακολουθήσει από κοντά την έναρξη των εργασιών ανέγερσης των νέων κτιριακών εγκαταστάσεων που θα πραγματοποιήσει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου. Την κ. Σχοιναράκη στην επίσκεψή της συνόδευσαν η αντινομάρχης τεχνικών υποδομών κ. Δέσποινα Συγγελάκη - Παναγιωτάκη, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου.
     Τα νέα «πράσινα» σχολικά κτίρια θα έχουν με την ολοκλήρωσή τους τη μέγιστη δυνατή εξοικονόμηση ενέργειας, η οποία θα προκύπτει από τη μείωση της ενεργειακής τους κατανάλωσης. Μέσα από την ειδική μελέτη ηλιασμού–σκιασμού, και διάφορες άλλες εφαρμογές, οι οποίες αυξάνουν το βιοκλιματικό χαρακτήρα των κτιρίων και αφορούν στη μόνωση, τον αερισμό, το φυσικό φωτισμό και την παραγωγή ενέργειας θα επιτυγχάνεται η λειτουργία των σχολείων μόνο με το 25% της ενέργειας, που καταναλώνει ένα συμβατικό κτίριο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος και του πετρελαίου και τεράστια οικονομικά, περιβαλλοντικά, εκπαιδευτικά και κοινωνικά οφέλη.


















Η μακέτα του σχολείου μας

0 Σχόλια. Πάτησε εδώ για να γράψεις τη γνώμη σου:

Δημοσίευση σχολίου

Θα μας ευχαριστούσε αν βλέπαμε ποιος σχολιάζει τα άρθρα μας.
Οι μαθητές του 52ου Δημοτικού Σχολείου

(Αν δεν έχετε κάποιο λογαριασμό επιλέξτε Ανώνυμος. Για να φανεί το όνομά σας θα πρέπει να το γράψετε στο σχόλιο)