Τα σχόλια στις αναρτήσεις δίνουν κουράγιο στους δασκάλους και στους μαθητές να συνεχίζουν το δημιουργικό τους έργο. Γράψτε και τη δική σας γνώμη πατώντας στο σύνδεσμο των σχολίων, στο τέλος κάθε άρθρου.

Σελίδες

27/3/12

Τα παραμύθια.... του Σαββάτου


     Με αφορμή την Παγκόμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου 2012 που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, ημέρα γενεθλίων του μεγάλου Δανού παραμυθά Hans Christian Andresen, η Λήδα Βαρβαρούση παρουσιάζει τις ζωγραφηγήσεις της, το Σάββατο 31 Μαρτίου 2012 στις 11.30 το πρωί στο βιβλιοπωλείο "Δοκιμάκης".
     Η Λήδα Βαρβαρούση συνεργάζεται στενά με τους φίλους και ήρωες των βιβλίων της για να αναπτύξει την πολύτιμη σχέση της με τα παιδιά. Ένα φίδι τρομερό που του αρέσει να διαβάζει, ένας λύκος που βρήκε τον εαυτό του στη ζαχαροπλαστική, ένα γουρούνι με ταλέντο καλλιτεχνικό, μια ερωτευμένη αράχνη, ένα θυμωμένο πρόβατο, ο Πέτρος που βόηθησε μια καρδιά να βρει το άλλο της μισό και τόσοι άλλοι ήρωες διασκεδάζουν και οδηγούν τα παιδιά σε ένα φανταστικό δημιουργικό εργαστήρι εκπαιδευτικού χαρακτήρα.
    Με άξονα την χαρά αλλά και τον προβληματισμό, το πρόγραμμα της περιλαμβάνει "ζωγραφηγήσεις" δηλ. αφήγηση παραμυθιού από τη συγγραφέα –εικονογράφο η οποία ταυτοχρόνως ζωγραφίζει αυτά που τους διηγείται. Έτσι μοιράζονται μαζί της και συζητάνε τις αγωνίες τους, τα όνειρά τους, τους φόβους τους, τις ιδέες τους και με αυτόν τον τρόπο τα παιδιά μέσα από την έμπνευση, επινοούν το δικό τους παραμύθι. Στη συνέχεια τα παιδιά συζητούν τις ιδέες τους και σκέφτονται με ποιό τρόπο θα τις εκφράσουν!
     Ο αυτοσχεδιασμός είναι ούτως ή άλλως βασική προϋπόθεση. Ζωγραφίζουν, δραματοποιούν, τραγουδούν και χορεύουν. Μέσα από το λόγο, την εικόνα, την τέχνη και την έκφραση αυτές οι συναντήσεις έμπνευσης, είναι ιδιαίτερα αναζωογονητικές για το νου και την ψυχή. Ελάτε να τους γνωρίσετε από κοντά !!! Βιβλιοπωλείο Δοκιμάκης, Καντανολέων 4, Ηράκλειο 

0 Σχόλια. Πάτησε εδώ για να γράψεις τη γνώμη σου:

Δημοσίευση σχολίου

Θα μας ευχαριστούσε αν βλέπαμε ποιος σχολιάζει τα άρθρα μας.
Οι μαθητές του 52ου Δημοτικού Σχολείου

(Αν δεν έχετε κάποιο λογαριασμό επιλέξτε Ανώνυμος. Για να φανεί το όνομά σας θα πρέπει να το γράψετε στο σχόλιο)