Τα σχόλια στις αναρτήσεις δίνουν κουράγιο στους δασκάλους και στους μαθητές να συνεχίζουν το δημιουργικό τους έργο. Γράψτε και τη δική σας γνώμη πατώντας στο σύνδεσμο των σχολίων, στο τέλος κάθε άρθρου.

Σελίδες

25/9/12

Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα

     Σύμφωνα με απόφαση του "Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού" το σχολείο μας είναι ανάμεσα στα 961 Δημοτικά Σχολεία της χώρας τα οποία εφαρμόζουν το ενιαίο αναμορφωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα. 


"Τα βασικότερα σημεία του Εκπαιδευτικού Προγράμματος των Δημοτικών Σχολείων με Ενιαίο Αναμορφωμένο Πρόγραμμα είναι τα εξής:
  • Το υποχρεωτικό ωρολόγιο πρόγραμμα διευρύνεται μέχρι τις 14:00 μ.μ. Το σύνολο των διδακτικών ωρών από 174 διαμορφώνεται σε 210 ώρες την εβδομάδα για όλες τις τάξεις του Δημοτικού. Η διεύρυνση του ωραρίου, μεταξύ άλλων, αξιοποιείται ως εξής:
    • Εισαγωγή των Αγγλικών στις Α΄ και Β΄ τάξεις και αύξηση των ωρών διδασκαλίας στις υπόλοιπες τάξεις του δημοτικού με στόχο την τυπική και ουσιαστική εκμάθηση μιας προς το παρόν και αργότερα δύο ξένων γλωσσών, κατά τη φοίτηση των μαθητών στην Υποχρεωτική Εκπαίδευση με παράλληλη δυνατότητα πιστοποίησης του επιπέδου σπουδών. Στόχος του Υπουργείου Παιδείας ΔΒΜΘ είναι η γενικευμένη χρήση του Προγράμματος και υλικού σε όλα τα δημοτικά σχολεία της χώρας.
    • Εισαγωγή του μαθήματος της Πληροφορικής σε όλες τις τάξεις υποχρεωτικού ωραρίου του δημοτικού με στόχο τη δυνατότητα πιστοποίησης κατά τη διάρκεια της Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης.
    • Αυξάνονται οι διδακτικές ώρες της Αισθητικής Αγωγής (Εικαστικά, Μουσική, Θεατρική Αγωγή) και εισάγεται η Θεατρική Αγωγή στο υποχρεωτικό ωράριο σε όλες τις τάξεις.
    • Εισαγωγή του θεσμού της φιλαναγνωσίας στο πλαίσιο του γλωσσικού μαθήματος. Στόχος του Υπουργείου Παιδείας ΔΒΜΘ είναι να ενταχθεί επισήμως στο πρόγραμμα όλων των τάξεων όλων των Δημοτικών Σχολείων της χώρας.
    • Οι ώρες του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής αυξάνονται κατά 2 για τις Α΄, Β΄, Γ΄ και Δ΄ τάξεις, εκ των οποίων η μια διδακτική ώρα θα διατίθεται για Χορούς.
  • Ανανέωση των μεθόδων διδασκαλίας, οι οποίες από μετωπικές πρέπει να μετατραπούν σε μαθητοκεντρικές - συνεργατικές - διερευνητικές - βιωματικές - διαθεματικές,  με τη χρήση των νέων τεχνολογιών.
  • Με την αύξηση των ωρών του σχολικού προγράμματος και τη μείωση της ύλης, προβλέπεται η ενίσχυση βιωματικών προσεγγίσεων για τις σύγχρονες τάσεις της αγωγής: Εκπαίδευση για την Αειφορία, Αγωγή Υγείας, Αγωγή Καταναλωτή, Τοπογεωγραφία, Διατροφικές συνήθειες, Κυκλοφοριακή αγωγή, Ανακύκλωση, Υγιεινή, Καθαριότητα κλπ.
  • Στο ολοήμερο πρόγραμμα από 14:00 μμ - 16:15 μμ υπάρχουν μαθήματα επιλογής και όχι υποχρεωτικά, σε αντίθεση με το ισχύον, και περιλαμβάνει τα εξής αντικείμενα: Αθλητισμός, Θεατρική Αγωγή, Πληροφορική, Αγγλικά, Μουσική, Δεύτερη ξένη γλώσσα, Εικαστικά και Μελέτη. Επιπλέον, προσφέρονται και οι πολιτιστικοί όμιλοι δραστηριοτήτων ως καινοτόμες δράσεις δημιουργίας και πολιτισμού (σχολικές εορτές, χορωδίες, θεατρικές παραστάσεις και άλλες δημιουργικές δραστηριότητες για την καλλιέργεια της αισθητικής καθώς και την ανάδειξη και προώθηση στοιχείων του πολιτισμού." 

0 Σχόλια. Πάτησε εδώ για να γράψεις τη γνώμη σου:

Δημοσίευση σχολίου

Θα μας ευχαριστούσε αν βλέπαμε ποιος σχολιάζει τα άρθρα μας.
Οι μαθητές του 52ου Δημοτικού Σχολείου

(Αν δεν έχετε κάποιο λογαριασμό επιλέξτε Ανώνυμος. Για να φανεί το όνομά σας θα πρέπει να το γράψετε στο σχόλιο)