Τα σχόλια στις αναρτήσεις δίνουν κουράγιο στους δασκάλους και στους μαθητές να συνεχίζουν το δημιουργικό τους έργο. Γράψτε και τη δική σας γνώμη πατώντας στο σύνδεσμο των σχολίων, στο τέλος κάθε άρθρου.

Σελίδες

20/3/15

Καλό ταξίδι Κώστα

Αγαπημένε μας μαθητή Κωστή, Κωστάκη μας.
   Βαρύ το χρέος αλλά και συνάμα μεγάλη η τιμή να βρισκόμαστε εδώ απέναντι σου για να σου πούμε το μεγάλο αντίο.
   Είχαμε την τύχη να είσαι μαθητής μας αλλά ταυτόχρονα και ο μεγάλος μας δάσκαλος. Γιατί αν κι εμείς προσπαθήσαμε να σου μάθουμε πράγματα σε γνωστικό επίπεδο εσύ μας έδωσες μαθήματα ζωής και μας θύμιζες καθημερινά τι είναι αυτό που πραγματικά αξίζει σ΄ αυτόν τον κόσμο και ότι τίποτα μα τίποτα δεν είναι δεδομένο σ΄ αυτή τη ζωή.
   Πάντα επιμελής και συνεπής στις μαθητικές σου υποχρεώσεις μα και τόσο ευγενής στις σχέσεις σου με τους συμμαθητές σου και τους δασκάλους σου.
   Απορήσαμε πολλές φορές με την γενναιότητα και την καρτερικότητα που έδινες συνεχώς τη δική σου μάχη έχοντας πλήρη επίγνωση –παρά τα έντεκα σου χρόνια- της όλης σου κατάστασης. Μας έμαθες τι πάει να πει υπομονή επιμονή ήθος και πίστη στο θεό. Σ΄ ευχαριστούμε όλοι γι΄ αυτό.
   Χρειάζεται –μα την αλήθεια- καρδιά γίγαντα ν΄ αγωνίζεσαι για να κερδίσεις τη ζωή κάθε μέρα , την ώρα που οι συμμαθητές σου έπαιζαν αμέριμνοι δίπλα σου. Εσύ είχες τέτοια καρδούλα.
   Δυστυχώς όμως η ζωή είναι παράξενη και έπαιξε σε σένα και την οικογένεια σου το πιο σκληρό παιχνίδι. Δεν χρειάζονται όμως λόγια παρηγοριάς αλλά μόνο ένα ΜΠΡΑΒΟ σε σένα και σ΄ αυτούς που σε μεγάλωσαν δίνοντας σου αυτές τις αρχές. Δεν χρειαζόσουνα ποτέ παρηγοριά μιας κι εσύ παρηγορούσες με τη συμπεριφορά σου και το ήθος σου όποιο σε πλησίαζε να σε στηρίξει. Είμαστε όλοι περήφανοι που σε γνωρίσαμε και πέρασες σαν ένα δροσερό χάδι από τη ζωή μας, κι ελπίζουμε από εκεί ψηλά που είσαι τώρα να μας καθοδηγείς όπως έκανες πάντα.
   Εκ μέρους του συλλόγου διδασκόντων του πεντηκοστού δεύτερου δημοτικού σχολείου Ηρακλείου και της διευθύντριας κας Λειτουργάκη Ευαγγελίας εκφράζουμε τα βαθιά μας συλλυπητήρια και την οδύνη μας στην οικογένεια σου και σε αποχαιρετούμε γλυκά.
Πίκρες και βάσανα ο θεός
στσι δυνατούς τα δίνει
γιατί στσα αδύναμους ποτέ
δεν έχει εμπιστοσύνη
………………………..
Έφυγες πέταξες μακριά
σ΄ άγνωστα μέρη ξένα
εσύ Κωστή μου εξέγνοιασες
μα ρώτα με και μένα.
Καλό ταξίδι αντράκι μας!!!
Θα είσαι για πάντα μέσα στην καρδιά μας!!!

0 Σχόλια. Πάτησε εδώ για να γράψεις τη γνώμη σου:

Δημοσίευση σχολίου

Θα μας ευχαριστούσε αν βλέπαμε ποιος σχολιάζει τα άρθρα μας.
Οι μαθητές του 52ου Δημοτικού Σχολείου

(Αν δεν έχετε κάποιο λογαριασμό επιλέξτε Ανώνυμος. Για να φανεί το όνομά σας θα πρέπει να το γράψετε στο σχόλιο)